Ομόφωνα η νέα Συντονιστική Επιτροπή ψήφισε για συνέχεια του αγώνα της μαθητικής κοινότητας

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Συντονιστικής στην Γκράβα όποτ παραβρέθηκαν μαθητές από πάνω από 180 σχολεία της Αθήνας.

Ανακοίνωση που εξέδωσαν δηλώνουν «νικητές» γιατί «αναγκάσαν το υπουργείο και την κυβέρνηση να τους ακούσει» και γιατί «όλη η κοινωνία ξέρει ότι έχουν δίκιο» τονίζοντας πως ο μόνος τρόπος να γίνεται το μάθημα κανονικά και με ασφάλεια είναι να προσληφθούν περισσότεροι καθηγητές και προσωπικό καθαριότητας, να γίνουν απολυμάνσεις, αλλά και να βρεθούν επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας.

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί όλα τα σχολεία σε:

  • Τη Δευτέρα να γίνουν παντού Γενικές Συνελεύσεις σχολείων και συνεδριάσεις των Συντονιστικών Επιτροπών στους Δήμους για να αποφασίσουν συλλογικά οι μαθητές τη συνέχεια του αγώνα μας.
  • Θα προχωρήσουμε σε συνάντηση μέσω zoom με Συντονιστικές Επιτροπές σε όλη την Ελλάδα (άμεσα θα ανακοινώσουμε το πότε)
  • Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 10:00 στο μετρό Αμπελοκήπων, είναι αυτονόητο ότι θα κλείσουμε τα σχολεία μας και θα συμμετέχουμε στη διαδήλωση μαζί με όλο το λαό για να μπουν οι φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή.
  • Την Παρασκευή 9 Οκτώβρη θα κινητοποιηθούμε στις 12:00 στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Θα είμαστε χιλιάδες και απαιτούμε να καταθέσουμε τα αιτήματα μας!
  • Καλούμε τους καθηγητές μας να μην εφαρμόσουν τις τηλε – απουσίες και την τηλε- εκπαίδευση στα αγωνιζόμενα σχολεία. Οι μαθητές σε όποια απόφαση και να πάρουμε είμαστε ενωμένοι- αυτό είναι το όπλο μας!