Δ.Ξεκίνησε μια καινούρια αρχή συμμετοχής στο ΔΣ ΠΑΠΑΓΟΥ- ΧΟΛΑΡΓΟΥ .

Δ.Τί αποκομίζετε από τη συμμετοχή σας τόσα χρόνια;

Συμμετέχω στα κοινά και στην αυτοδιοίκηση εδώ και 30 χρόνια. Είμαι ευτυχής γιατί επί 30 χρόνια προσφέρω στην πόλη μας και στους συμπολίτες μας ανιδιοτελώς , χρόνο και ενέργεια ικανοποιώντας τη βαθιά επιθυμία που έχω για προσφορά. Είπα “ανιδιοτελώς” γιατί ευτυχώς ανήκω στη μικρή κατηγορία αυτοδιοικητικών που δεν βιοπορίζονται από την ενασχόληση τους με τα κοινά αλλά από το οδοντιατρείο μου. Τα πιο σημαντικά ευεργετήματα που έχω αποκομίσει από την ενασχόληση μου με το δήμο είναι η αμέριστη αγάπη και εκτίμηση των συμπολιτών μου που αποτυπώνεται τόσο στην καθημερινότητα μου όσο και στην κάλπη.

Δ.Τί ρόλο και τί πρωτοβουλίες θα πάρετε μετά την ανάδειξή σας ως δεύτερη δύναμη στο δήμο;

Ο ρόλος είναι σαφής . Η παράταξη μου «Σύγχρονη Πολιτεία Παπάγου-Χολαργού» συνιστά το συνδυασμό μείζονος αντιπολίτευσης. Θα εκφράσουμε την επιθυμία των πολιτών για εποικοδομητική αντιπολίτευση. Με λίγα λόγια ό,τι ορθό προγραμματίζει η δημοτική αρχή το στηρίζουμε και ό,τι εσφαλμένο το καταγγέλλουμε  και το καταψηφίζουμε.

Δ.Ο δήμος χρειάζεται ένα όραμα. Είναι ένας καλός δήμος που πολλοί θα ήθελαν να μένουν αλλά με σημαντικά προβλήματα. Μπορεί να φτιαχτεί ένα όραμα και να το υπηρετήσουν όλοι μαζί για την καλύτερη ζωή των συμπολιτών;

Ο δήμος μας βάσει της τοποθεσίας του στους πρόποδες του Υμηττού θα μπορούσε να είναι πανελλαδικώς πρότυπος δήμος, γεγονός που δυστυχώς δεν συμβαίνει ακριβώς γιατί η παρούσα δημοτική αρχή δεν έχει όραμα. Για να ακριβολογήσω η παρούσα δημοτική αρχή αλλιώς ξεκίνησε πριν 9 χρόνια κι αλλιώς κατέληξε στην πορεία…

Στην ερώτηση σας απαντώ ότι το « όραμα» δεν είναι έννοια συλλογική που μπορεί να οριστεί και όλοι μαζί να το υπηρετήσουν . Ο συνδυασμός μου στις εκλογές του Οκτωβρίου έθεσε το δικό του «όραμα» το οποίο ήταν σαφές , ρεαλιστικό και πάνω απ’ όλα κοστολογημένο.

Δ.Στο πρόγραμμα σας βάζετε προτεραιότητες . Θα θέλατε να μας αναλύσετε και τί πρωτοβουλίες θα πάρετε;

Είναι προφανές ότι το πρόγραμμα μου θα το υλοποιούσα εφόσον εξελέγετο ο συνδυασμός μου δημοτική αρχή. Βάσει των προτεραιοτήτων του προγράμματος μας θα ασκήσουμε αντιπολίτευση στους ανάλογους τομείς. Δηλαδή στην κοινωνική πολιτική, την οικολογία, την καθαριότητα, τα σχολεία, το κυκλοφοριακό, την ψηφιακή εποχή, τα αδέσποτα ζώα και γενικά τη διοίκηση.  Σε όλους αυτούς τομείς με τα χρόνια προβλήματα θα κάνουμε σαφείς προτάσεις με την ελπίδα να υλοποιηθούν.

Δ.Υπάρχουν προβλήματα σοβαρά στο δήμο κινητικότητας, πεζοδρόμια, πάρκινγκ. Έχετε κάποιες προτάσεις;

Δυστυχώς τα προβλήματα στην πόλη μας δεν είναι μόνο αυτά τα ολίγα που αναφέρετε. Για το θέμα της κυκλοφορίας και της στάθμευσης θα πρέπει αρχικά  να γίνει ορθή κυκλοφοριακή μελέτη σε όσα σημεία είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένα, όπως οι άξονες Ναυαρίνου-Υμηττού-Εθνικής Αμύνης-Ιωνίας -Νευροκοπίου-Πίνδου. Πρέπει να γίνει μελέτη και χωροθέτηση οδών ηπίας κυκλοφορίας επί των οδών Κεραμεικού, Αγαμέμνονος, Τσιγάντε και  Ελ. Βενιζέλου τουλάχιστον.

Σχετικά με το πάρκινγκ θα πρέπει να γίνει μελέτη για την «ελεγχόμενη στάθμευση» για να εξυπηρετούνται οι μόνιμοι κάτοικοι , ειδικά στις κάτω ζώνες Χολαργού και Παπάγου που η κατάσταση είναι αφόρητη. Παράλληλα, θα πρέπει να αυξηθούν οι θέσεις πάρκινγκ στον παράδρομο της Μεσογείων και φυσικά να αγοραστούν ή να απαλλοτριωθούν οικόπεδα τα οποία στη συνέχεια θα διαμορφωθούν σε «πράσινα πάρκινγκ». Αυτό πρέπει να γίνει τόσο στο Χολαργό που ασφυκτιά κυκλοφοριακά όσο και στον Παπάγου που δυστυχώς ακολουθεί σιγά-σιγά την κατάσταση του Χολαργού λόγω της υπερδόμησης των οικοπέδων και της διαμπερούς κυκλοφορίας.

Δ.Μιλάμε συνέχεια για ένα σύγχρονο ψηφιακό δήμο. Προχωράει ο σχεδιασμός; Είμαστε πίσω; Ποιες είναι οι προτάσεις σας;

Ψηφιακά ο δήμος μας βρίσκεται λίγο πάνω από το μηδέν! Για να αναπτυχθεί ψηφιακά η πόλη μας και να καταστεί πραγματικά σύγχρονή πολιτεία θα πρέπει αφενός με τον τομέα αυτό να ασχοληθούν άτομα με εξειδικευμένη τεχνογνωσία αφετέρου την εν λόγω αντιδημαρχία να αναλάβουν νέοι άνθρωποι που πιστεύουν και κατανοούν την ψηφιακή εποχή και επιθυμούν να «τρέξουν» τα προγράμματα. Θα πρέπει στα επόμενα έτη να εφαρμοστεί άμεση ηλεκτρονική διεκπεραίωση των αιτημάτων των πολιτών αυθημερόν. Θα πρέπει να δημιουργηθούν σημεία ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο, σε πλατείες, πάρκα, αθλητικούς χώρους κλπ. Θα πρέπει να αναπτυχθούν εφαρμογές για κινητά όπου ο πολίτης θα μπορεί άμεσα να αλληλεπιδρά με το Δήμο για γρήγορη πληροφόρηση, ενημέρωση και επίλυση προβλημάτων.

Μια ψηφιακή πόλη είναι μια εξυπηρετική πόλη για τους δημότες. Εάν καταφέρουμε και εντάξουμε πραγματικά το δήμο μας στην ψηφιακή εποχή δεν υπάρχει όριο στις παροχές που θα απολαμβάνει ο δημότης.

Δ.Τελευταία υπάρχει μια αναταραχή με τα σχολεία. Έγινε και έκτακτο ΔΣ. Ποιες είναι οι προτάσεις σας;

Με το θέμα των σχολείων είμαι σαφής. Υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν. Θα έπρεπε να είχαν ήδη επιλυθεί με σωστό προγραμματισμό. Πρέπει να συντηρηθούν σωστά τα ήδη υπάρχοντα κτήρια, να επεκταθούν τα σχολικά συγκροτήματα όπου αυτό είναι δυνατόν, να νοικιαστούν ή ακόμα και να αγοραστούν μονοκατοικίες προκειμένου να  διαμορφωθούν σε λειτουργικούς παιδικούς σταθμούς και φυσικά σε καμία περίπτωση να μην ανεγερθούν καινούρια τσιμέντινα κτήρια σε καταπράσινες πλατείες όπως εκείνη της 28ης Οκτωβρίου στου Παπάγου.

Δ,Θα ήταν χαρά μας να μας πείτε εάν θέλετε και θα επιδιώξετε γενικότερες συνεργασίες με τις άλλες παρατάξεις για σοβαρά προβλήματα του δήμου.

Οι πολίτες μας έχουν εκλέξει για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της πόλης μας. Φυσικά και θα συνεργαστώ τόσο με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης όσο και με την παράταξη της δημοτικής αρχής προκειμένου να επιλυθούν τα θέματα του δήμου.

Δ.Τέλος, το νέο νομοσχέδιο που πέρασε για την τοπική αυτοδιοίκηση δημιουργεί προβλήματα στην καλύτερη λειτουργία και παρέμβαση της αντιπολίτευσης στο Δήμο;

Δυστυχώς οι παρεμβάσεις του κεντρικού κράτους δεν αφήνουν την τοπική αυτοδιοίκηση να ¨αναπνεύσει¨, στη χώρα μας δεν υπάρχει πραγματική αυτοδιοίκηση ,παρά ένα μοντέλο Σοβιετικού τύπου.