Κανονικά τα delivery και τις βραδινές ώρες – Τι ισχύει με το takeaway μετά τις 9 το βράδυ

Σύγχυση επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης έπειτα από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για απαγόρευση του delivery μετά τις 9 το βράδυ της Παρασκευής,

Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν ισχύει, καθώς πηγές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με τις οποίες συνομίλησε το avgi.gr, διευκρίνισαν ότι δεν υπάρχει περιορισμός στο delivery.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αργά το βράδυ της Τετάρτης, προχώρησε σε επίσημες διευκρινίσεις, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του avgi.gr.

Όπως ανέφερε, takeaway θα μπορεί να γίνεται και μετά τις 9 το βράδυόχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές. Δηλαδή αν κάποιος πηγαίνει ή επιστρέφει στην εργασία του, ή αντίστοιχα κυκλοφορεί για λόγους υγείας ή έχει βγάλει βόλτα το κατοικίδιό του, θα μπορεί να κάνει στάση και σε κάποιο κατάστημα για να πάρει φαγητό ή καφέ.

«Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 – 05.00, διευκρινίζουμε ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές.

Επίσης, διευκρινίζουμε ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές».