Τεράστια  διαδήλωση ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια • με αγρια επίθεση των ΜΑΤ και τραυματισμός φοιτητών • Ηχηρή παρουσία διαδηλωτών έξω από τη Βουλή έως το βράδυ που θα τεθεί σε ψηφοφορία το νομοσχέδιο .

Αρκετοί φοιτητές παραμένουν στην πλατεία Συντάγματος και συνεχίζουν να διαδηλώνουν ειρηνικά ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η ονομαστική ψηφοφορία του ν/σ Πιερρακάκη αναμένεται να ξεκινήσει στις 9 μ.μ.     

Η μεγαλειώδης πορεία των φοιτητών έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στην υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας Με κεντρικό σύνθημα: «Η πλειοψηφία μίλησε. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πτυχία με αξία. Δωρεάν σπουδές» και τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών, εργατικών συνδικάτων και ομοσπονδιών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η μαζική διαδήλωση. Τρεις μήνες φοιτητικών αγώνων, καταλήψεων και μαζικών συλλαλητηρίων και ένα νέο φοιτητικό κίνημα υπεράσπισης των ΑΕΙ.   Όταν το ογκώδες, πανελλαδικό, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έφτασε στην πλατεία Συντάγματος, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε άγρια, απρόκλητη επίθεση με χημικά και κρότου λάμψης, προσπαθώντας να διαλύσει την πορεία. Οκτώ άτομα τραυματίστηκαν -αναμεσά τους και ένας δημοσιογράφος. Συνολικά, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε εννιά προληπτικές προσαγωγές πριν τα επεισόδια και σε τρεις προσαγωγές κατά τη διάρκεια της έντασης.