Δήμος Παπάγου – Χολαργού σε συνεργασία με Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, εξασφάλισε δεκατέσσερις (14) υποτροφίες για μαθητές/τριες που κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022 θα φοιτήσουν στην Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου, έτσι ώστε να ενταχθούν στα τμήματα προετοιμασίας Πανελληνίων Εξετάσεων.

Η εν λόγω δράση υλοποιείται στο πλαίσιο λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και του προγράμματος «Κοντά στο Δημότη», όπως τροποποιήθηκε με την απόφαση 214/2019 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις για υποτροφία κατά το σχολικό έτος 2021-2022, έως την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 (είτε στο πρωτόκολλο του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού, Λ. Περικλέους 55, ισόγειο, είτε  ηλεκτρονικά σε μια από τις διευθύνσεις protocol@dpapxol.gov.gr – mathanasakou@dpapxol.gov.grπροσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 1. Αίτηση (διαθέσιμη στο πρωτόκολλο και επισυναπτόμενη)
 2. Εκκαθαριστικό φορολογικού έτους 2020 (εάν δεν έχει εκδοθεί του 2019)
 3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 4. Αντίγραφο ΑΔΤ γονέα
 5. Αντίγραφο κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ (γονέων)
 6. Αντίγραφο ιατρικού πιστοποιητικού ΑμεΑ (ωφελούμενου ή γονέα)
 7. Αντίγραφο ελέγχου προόδου του μαθητή (τετραμήνων σχολικού έτους 2020-2021).

Εφόσον υπάρξουν ενδιαφερόμενοι περισσότεροι του αριθμού των υποτροφιών, η αρμόδια επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος «Κοντά στο Δημότη», θα προβεί σε αξιολόγηση και επιλογή των ωφελούμενων με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, με στόχο την στήριξη συμπολιτών μας που ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού ευχαριστεί θερμά για την άμεση ανταπόκρισή τους και την ευγενική προσφορά τους για δωρεάν φοίτηση των μαθητών τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης:

 • «Κέντρο Κλασσικών και Θετικών Σπουδών» – υποτροφία σε 1 μαθητή/τρια Γ’ Λυκείου, Θεωρητικής κατεύθυνσης
 • «Ορόσημο» – υποτροφίες σε 5 μαθητές/τριες, Β’ και Γ’ Λυκείου, για προπαρασκευαστικά καλοκαιρινά μαθήματα
 • «ΑΞΙΑ Παπάγου» – υποτροφία σε 1 μαθητή/τρια Α’ Λυκείου και υποτροφία σε 1 μαθητή/τρια Β’ Λυκείου, Θεωρητικής ή Θετικής κατεύθυνσης, από το Σεπτέμβριο
 • «Φροντιστήριο Πουκαμισάς»- υποτροφία σε 1 μαθητή/τρια Γ’ Λυκείου στο πεδίο Οικονομίας και Πληροφορικής
 • «Ε. Στογιάννης» – υποτροφία σε 1 μαθητή/τρια Β’ Λυκείου Θετικής κατεύθυνσης και υποτροφία σε 1 μαθητή/τρια Γ’ Λυκείου Θετικής κατεύθυνσης
 • «Σπουδαστήριο Ζαλαχώρη Ιωάννα» – υποτροφία σε 1 μαθητή Γ’ Λυκείου Θετικής Κατεύθυνσης
 • Σε φροντιστήριο του Δήμου μας υποτροφία σε 1 μαθητή/τρια Β΄Λυκείου Θετικής ή Θεωρητικής κατεύθυνσης και υποτροφία σε 1 μαθητή/τρια Γ ‘ Λυκείου, Θετικής ή Θεωρητικής κατεύθυνσης.