Ο Δήμος ΠαπάγουΧολαργού σε συνεργασία με  Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, εξασφάλισε  υποτροφίες για μαθητές/τριες που κατά τη σχολική χρονιά 2022-2023 θα φοιτήσουν στην Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου, έτσι ώστε να ενταχθούν στα τμήματα προετοιμασίας Πανελληνίων Εξετάσεων. Παράλληλα εξασφαλίστηκαν και υποτροφίες για μαθητές/ριες Γυμνασίου.

Η εν λόγω δράση υλοποιείται στο πλαίσιο λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και του προγράμματος «Κοντά στο Δημότη», όπως τροποποιήθηκε με την απόφαση 214/2019 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις για υποτροφία κατά το σχολικό έτος 2022-2023, έως τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 (είτε στο πρωτόκολλο του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού, Λ. Περικλέους 55, ισόγειο, είτε  ηλεκτρονικά σε μια από τις διευθύνσεις mathanasakou@dpapxol.gov.grprotocol@dpapxol.gov.grπροσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 1. Αίτηση (διαθέσιμη στο πρωτόκολλο και επισυναπτόμενη)
 2. Εκκαθαριστικό φορολογικού έτους 2021 (εάν δεν έχει εκδοθεί του 2020)
 3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 4. Αντίγραφο ΑΔΤ γονέα
 5. Αντίγραφο κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ (γονέων)
 6. Αντίγραφο ιατρικού πιστοποιητικού ΑμεΑ (ωφελούμενου ή γονέα)
 7. Αντίγραφο ελέγχου προόδου του μαθητή (τετραμήνων σχολικού έτους 2021-2022).

Εφόσον υπάρξουν ενδιαφερόμενοι περισσότεροι του αριθμού των υποτροφιών, η αρμόδια επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος «Κοντά στο Δημότη», θα προβεί σε αξιολόγηση και επιλογή των ωφελούμενων με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, με στόχο την στήριξη συμπολιτών μας που ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού ευχαριστεί θερμά για την άμεση ανταπόκρισή τους και την ευγενική προσφορά τους για δωρεάν φοίτηση των μαθητών/ριών τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης:

 • «Ε. Στογιάννης» – υποτροφία σε 1 μαθητή/τρια Β’ Λυκείου Θετικής κατεύθυνσης
 • «Εν Δυνάμει» – υποτροφία σε 1 μαθητή/τρια Γ’ Λυκείου Θετικής κατεύθυνσης
 • «Σπουδαστήριο Ζαλαχώρη Ιωάννα» – υποτροφία σε 1 μαθητή/τρια Β’ Λυκείου Θετικής Κατεύθυνσης
 • «Φροντιστήριο Πουκαμισάς»- υποτροφία σε 1 μαθητή/τρια Α’ Λυκείου.
 • «Αξία Χολαργού -Αγίας Παρασκευής» – υποτροφία σε 1 μαθητή/ρια Α΄ Λυκείου.
 • «Αξία Παπάγου-Χολαργού» – υποτροφία σε 1 μαθητή/ρια Β΄ Λυκείου.
 • «Ορόσημο» – 15 υποτροφίες σε μαθητές/ριες Α’ (5 υποτροφίες), Β’ (υποτροφίες) και Γ’ Λυκείου (5 υποτροφίες), για το θερινό πρόγραμμα. 50 ευρώ (κόστος εγγραφής που αφορά γραφική ύλη, σημειώσεις κλπ).
 • «Ορόσημο» – για μαθητές/ριες Γυμνασίου, δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης θερινού προγράμματος κάλυψης κενών, με προϋπόθεση την εγγραφή τους (κόστος 50 ευρώ) στα χειμερινά προγράμματα.

 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

https://www.dpapxol.gov.gr/news/deltia-tipou/item/10229-ypotrofies-se-mathitries-kai-mathites-apo-frontistiria-tou-dimou-papagou-xolargoy.html